Praktijk

Het eerste gesprek

Na de aanmelding komt u samen met uw kind naar de praktijk toe voor een eerste gesprek.

Voor het gesprek moet u het volgende meenemen:

 • Een zorgverzekeringspas van het kind;
 • Een identiteitsbewijs van het kind;
 • Een verwijsbrief van de arts / het consultatiebureau
  (niet ouder dan 2 maanden).

Het is belangrijk dat er een handtekening en diagnose op de verwijzing staan. Indien er geen verwijzing aanwezig is, volgt er een factuur van de behandeling.

logopediepraktijk alicia zoetermeer
logopediepraktijk alicia zoetermeer

Vergoeding

De logopedische behandeling worden voor kinderen van 0 t/m 18 jaar volledig vergoed vanuit het basispakket door de zorgverzekeraar. De tarieven voor logopedie zijn wettelijk vastgesteld. Indien er vragen hierover zijn dan kunt u die stellen tijdens het intakegesprek.

Vindt u het prettig als er een verslag naar school of een andere instantie gaat of wilt u dat de logopedist aanwezig is tijdens een gesprek dan zijn de kosten voor u. Komt u niet opdagen bij een afspraak of zegt u de afspraak af na 8:00 op de afgesproken dag, dan zijn de kosten voor u. Deze factuur kan niet bij de zorgverzekeraar worden vergoed.

Tarieven

Omschrijving Bedrag
Overleg met derden 30 minuten €35,00
Verslaglegging aan derden 30 minuten €35,00
No show €40,00

Praktijkregels per juni 2021

 • In mijn praktijk kunt u met de volgende logopedische problemen terecht: taalproblemen, spraakproblemen, auditieve problemen en problemen met het spreken. Ik sta geregistreerd in het kwaliteitsregister en bied hoogwaardige zorg. Om de kwaliteit van de zorg zo optimaal mogelijk te houden, heeft mijn praktijk een aantal regels. Ik verwacht dat iedereen zich hieraan houdt.
 • Bij de eerste afspraak neemt u het volgende mee: de verwijsbrief van een arts, een bewijs van uw zorgverzekeraar en een geldig legitimatiebewijs.
 • Mocht u verhinderd zijn om de afspraak na te komen, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact op via telefoon, e-mail of WhatsApp. Ik kan dan een nieuwe afspraak met u inplannen.
 • Bij verhindering dienen afspraken 24 uur van tevoren te worden afgezegd.
 • Te laat afgezegde afspraken of niet komen opdagen worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed. Deze dient u zelf te betalen, de kosten hiervoor zijn 40 euro per behandeling.
 • De uitzondering op deze regel is als u afbelt vanwege gezondheidsklachten die corona gerelateerd zijn (verkouden, keelpijn, hoesten, benauwd en/of koorts).
 • De logopedische behandelingen worden vergoed door uw zorgverzekeraar (tot 18 jaar) vanuit het basispakket. Er wordt bij elke zorgverzekeraar rechtstreeks gedeclareerd waardoor u geen nota van mij ontvangt.
 • Tijdens de afspraak komt het kind met een ouder naar de afspraak. Broertjes en zusjes mogelijk alleen mee naar de afspraak in overleg met de logopedist.
 • In de wachtkamer wordt er niet gegeten of gedronken. Tijdens de behandelingen mag dit alleen in overleg met de logopedist.
 • Wanneer uw kind logopedie heeft, verwacht u een zo goed mogelijk resultaat. Hiervoor is het, naast goede logopedische zorg, belangrijk dat er thuis wordt geoefend om de behandeldoelen te behalen. Ik verwacht dan ook dat ouders de kinderen helpen dit te bewerkstelligen en het oefenen stimuleren.
 • Als logopedist ben ik verplicht om de verwijzer te informeren omtrent de behandeling. In het belang van de voortgang van de behandeling kan het nodig zijn om informatie over de behandeling te geven of op te vragen bij derden.
 • Om een goede behandeling logopedie te kunnen geven is het noodzakelijk dat (medische) persoonsgegevens van het kind en de ouder/verzorger worden genoteerd in het dossier.

LOGOPEDIE

TAAL
logopediepraktijk alicia zoetermeer  lees verder

Een goede taalontwikkeling en het kunnen communiceren is nodig als je contact wilt maken met anderen.

SPRAAK
logopediepraktijk alicia zoetermeer  lees verder

Kinderen leren vanaf jongs af aan de klanken door hun omgeving te imiteren. Sommige kinderen blijven langer dan normaal uitspraakfouten maken.

AFWIJKENDE MONDGEWOONTEN
logopediepraktijk alicia zoetermeer  lees verder

Met afwijkende mondgewoonten worden gewoonten bedoeld die negatieve gevolgen hebben voor de gebitsstand, spreken, gehoor en gezondheid.

Openingstijden
Logopediepraktijk Alicia
Dinsdag 08:30-17:00u
Woensdag 08:30-17:00u
Donderdag 08:30-17:00u
Locatie

Dublinstraat 30 C20
2713 HS Zoetermeer

Het is een kantoorgebouw,
de praktijk zit op de 2e etage
(lift aanwezig).

Vragen? Bel gerust!

Maandag t/m vrijdag bereikbaar
van 08:30 tot 17:00 uur.

Krijgt u de voicemail? Dan kunt u een bericht inspreken en wordt u zo snel mogelijk teruggebeld.

Contactgegevens

Telefoonnr: 06 1888 4747
info@logopediepraktijkalicia.nl


© Copyright, Logopediepraktijk Alicia | All rights reserved

Powered by

webdesign xenodesign